FAQ

Zijn al jouw schilderijen uniek?

Ja. Ik maak geen kopieën van mijn eigen werk!

Soms maak ik gebruik van foto’s als basis voor mijn schilderijen, en soms ontspruiten de onderwerpen aan mijn fantasie. Gaandeweg het maken van een schilderij, ‘ontwikkelt’ het zich. Van te voren weet ik nooit precies wat het eindresultaat zal zijn.

Hoe lang duurt het voordat een schilderij klaar is?

Dat wisselt heel sterk. Neem bij voorbeeld het filmpje op m’n Welkom pagina, waarin ik in drie uur een portret maak. Dat kan, mits er een goede foto is om vanaf te werken en het model aanwezig is.

Bij meer ingewikkelde schilderijen, is er vaak droogtijd tussen de verschillende lagen die het schilderij vormen nodig. Bij voorbeeld een opdracht schilderij – Boszicht dat ik in 2014 maakte, kostte vijf dagen, waarin 8 uur schilderen werd afgewisseld door 8 uur drogen. 

Schilder je uitsluitend met olieverf?

Ja, dat is een bewuste keuze. Hoewel de techniek van schilderen met olieverf veel ingewikkelder is dan met het moderne acryl, biedt verf op oliebasis technisch gezien veel meer mogelijkheden, waardoor het spectrum van mogelijkheden veel groter is.

In 2018 heb ik wel enkele schilderijen met acryl gemaakt.

Zijn jouw schilderijen voorzien van vernis?

Het vernissen van een olieverfschilderij levert bescherming van het schilderij op tegen vervuiling en veroudering. Echter, vernissen kan pas wanneer de olieverf voldoende gedroogd is. het duurt meestal zeker 6 maanden, voordat een nieuw schilderij door en door gedroogd is.

Daarnaast is er een keuze tussen vernis in hoogglans of in matte uitvoering.

Ik vernis het schilderij van uw keuze graag voor u, in overleg. Een eenmaal bij mij gekocht schilderij vernis ik later graag nog voor u.

Hoe zit het met inlijsten?

De meeste van mijn schilderijen zijn niet ingelijst. Ook hier weer geldt: een lijst is een heel persoonlijke keuze en kan de impressie van het schilderij sterk beïnvloeden.

Om deze reden laat ik mijn schilderijen zonder lijst, en laat u de vrijheid om te bepalen wat u wilt.

De zijkanten van mijn schilderijen schilder ik mee, zodat u altijd kunt kiezen om het schilderij zelfs zonder lijst op te hangen.

Sommige van jouw schilderijen zijn (erg) goedkoop te vinden op Marktplaats. Hoe komt dat?

Ik zet deze schilderijen zelf te koop op Marktplaats. Gedurende de zomerperiode kies ik schilderijen uit die ik graag voor een heel betaalbare prijs aanbiedt. U kunt de mazzel hebben dat u iets ziet dat u bevalt; ik heb dan weer ruimte over in mijn huis!

Uiteindelijk ben ik altijd blij als mijn werk bij u een goed plekje vindt.

Welke betaalmogelijkheden heb je?

U kunt uiteraard contant betalen, maar ook via bankoverschrijving, betaalpas en creditcard.

Mijn schilderijen zijn heel redelijk geprijsd; vandaar dat ik ze kan verkopen via mijn stichting ter bevordering van betaalbare kunst. Ik hoef u derhalve geen BTW te berekenen over uw aankoop.

Ik heb een vraag die hier niet ter sprake komt. Wat nu?

Stuurt u mij vooral een berichtje via info@paintangelika.com en ik neem snel contact met u op!